Slepenā Tofu recepte
Cik esmu Rīgā manījis, iespējams nopirkt divu veidu Tofu. Viens ir tāds Blue Dragon ražojuma, iepakojumā slapjš un ļoti mīksts. Otrs ir tāds drupenāks variants, vairāk atgādina presētu biezpienu. Gatavojot pirmo – tas sanāk ar mīkstu, nedaudz slapju vidu. Es viņu cepu panētu garšvielās.
Ar otro, savukārt – iepriekš radās problēmas to uztaisīt garšīgu. Te nu būs slepenā recepte kā pagatavot šo Tofu paveidu.
Pirmā kļūda ko visi pieļauj, tajā skaitā 90% recepšu ko esmu lasījis – tiek ieteikts tofu likt marinādē pirms to likt uz pannas cepties. Rezultātā sanāk slapjš un lipīgs pē.
Noslēpums ir darīt otrādi:
– Tofu sagriežam gabaliņos un uzliekam uz dvieļa lai liekais šķidrums nosusinās
– Cepam tofu uz vidēja karstuma teflona pannas NEizmantojot eļļu. Tofu jāpaliek sausam
– Kad gabaliņi apbrūnējuši zeltainā krāsā, pārvietojam uz marinādi
– Pusstundu marinējam
– Liekam atkal cepties, šoreiz kopā ar rīsiem, nūdelēm, dārzeņiem vai jebkādiem citiem ēdieniem
Marinādi es taisīju praktiski uz dullo, iedvesmojies no dažādām receptēm. Man tur bija šādi:
– puse citrona sulas
– puse sīpola, sasmalcināts
– sasmalcināta ķiploka daiviņa
– sarkanie pipari, nedaudz
– ēdamkarote cukura
– ēdamkarote balzāmetiķa
– proporcionāli tikpat sojas mērces
Kopā sanāk tāda saldskābi-sāļa mērce (pagaršo pirms tur kautko liec iekšā, varbūt kautkas vēl jāpieliek klāt), tajā ieberam saceptos tofu gabaliņus, samaisam, un turam tur 20-30 minūtes, ik pa brīdim apmaisot. Marinādei nav jāpārklāj visi gabaliņi, t.i. tiem nav jāpeld.
Sanāca garšīgākais tofu kāds mājās vien bijis. Iecepām rīsu makaronos ar dārzeņiem.