Rūgtā patiesība par cukuru
Vakardien pirms gulēt iešanas uzdūros šim te video, un rezultātā gulēt aizgāju stipri vēlāk nekā pienāktos. Guna man raksta, ka vispār darbu nokavējusi, jo arī šo te skatījusies. Kā var noprast – ļoti interesanti.
Anotācija:
Robert H. Lustig, MD, UCSF Professor of Pediatrics in the Division of Endocrinology, explores the damage caused by sugary foods. He argues that fructose (too much) and fiber (not enough) appear to be cornerstones of the obesity epidemic through their effects on insulin
Pārpilnība ar interesantu informāciju, pasniegtu saprotamā formā. Piemēram tik vienkāršā patiesība par kokakolu – tā satur daudz sāls (nātrijs), kā arī kofeīnu. Lai kola nebūtu sāļa, tur ir daudz cukura. Kofeīns ir urīndzenošs, tiklīdz tu uzvadi no organisma visu ūdeni, paliek nātrijs, kas liek tev dzert vēl.
Papildinājums cilvēkiem, kas negrib skatīties: Video ir par organisma vielmaiņas procesiem, bioķīmiju un to kādi vēsturiski lēmumi ir noveduši pasauli pie aptaukošanās problēmām. Protams vainīgs Niksons un pārtikas industrija.