Mentalitāte
Pieņemsim, ka manas sievas brāļa māsas vīram darbā ir bezmaksas pusdienas. Tur esot gan trauki, gan pilns virtuves tehnikas aprīkojums, viss baigi labi. Interesantā kārtā, kā papildus opcija bezmaksas pusdienās tiek piedāvāti arī plastmasas trauki. Ir arī liels skaits normālo stikla trauku. Sistemātisks novērojums liecinot, ka vairāk kā deviņdesmit procentu izmanto plastmasas traukus, normālo trauku vietā. Plastmasas trauki locās, zupa bieži nolīst garām (tad viena šķīvja vietā izmanto divus, vienu otrā), un ēst ar plastmasas dakšiņu ir nepatīkami, bet neskatoties uz to, katru dienu miskastēs ir kubikmetrs plastmasas trauku. Es nespēju izskaidrot šo fenomenu. Tiešām vienīgā atšķirība ir spēja nomazgāt savu šķīvi, vai tur ir vēl kāds man neizprotams mainīgais?